Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-06@02:17:40 GMT

درمان بی خوابی فقط در ۲ دقیقه + روش

تاریخ انتشار: ۲۶ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۵۱۶۵۷۸

درمان بی خوابی فقط در ۲ دقیقه + روش

روش جالب خانگی درمان بی خوابی شبانه بدون دارو در 2دقیقه هورمونی که نمی‌گذارد مغز شما در شب بخوابد قبل خواب ورزش کنیم یا نه؟ ۸ دلیل برای نخوابیدن و کارهایی برای رفع آن علائم بی خوابی علل بی خوابی عوارض جانبی داروها درمان بی خوابی ۱. آرامش‌درمانی ۲. محدودیت خواب ۳. اصلاح یا کنترل محرک ۴. نوردرمانی ۵. رفتاردرمانی شناختی نکاتی برای داشتن یک خواب خوب شبانه روش جالب خانگی درمان بی خوابی شبانه بدون دارو در 2دقیقه

به گزارش اقتصاد آنلاین، بی خوابی به سبب یک یا چندین مورد از دلایل زیر است: مشکل در به خواب رفتن، مشکل در حفظ خواب، زود بیدار شدن یا خوابی که باعث احیای نیروی فرد نگردد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای تشخیص بی خوابی، این علائم باید حداقل در هر هفته ۳ شب وجود داشته باشند و مشکل خواب حداقل یک ماه تداوم داشته باشد. همه‌ این علائم می‌توانند منجر به خواب‌آلودگی، تمرکز ضعیف و تحریک‌پذیری در طول روز و ناتوانی در احساس سرحالی بعد از بیدار شدن شود.

بر اساس اطلاعات مرکز کنترل و پیش‌گیری بیماری‌ها، بین ۵۰ تا ۷۰ میلیون از آمریکایی‌ها، به نوعی از اختلالات خواب یا بیداری مبتلا هستند. 

بی‌خوابی، با تعداد ساعات خواب فرد یا مدتی که طول می‌کشد تا به خواب برود، تعریف نمی‌شود. افراد در میزان نیاز به خواب و رضایت از آن با هم فرق دارند. یک ویژگی بی‌خوابی این است که افراد به سبب خواب ناکافی دچار ناراحتی و اضطراب و اختلال در عملکرد می‌شوند. 

بی‌خوابی می‌تواند به صورت اپیزودیک، مزمن یا عودشونده دسته‌بندی شود. نوعی از بی‌خوابی که بین یک تا سه ماه طول بکشد، اپیزودیک است. اگر علائم بیشتر از سه ماه طول بکشد، بی‌خوابی از نوع مزمن است. اگر دو یا تعداد بیشتری اپیزود در فاصله‌ی یک سال رخ دهد، بی‌خوابی از نوع عودشونده در نظر گرفته می‌شود. 

در این زمینه بخوانید؛ 

هورمونی که نمی‌گذارد مغز شما در شب بخوابد قبل خواب ورزش کنیم یا نه؟ ۸ دلیل برای نخوابیدن و کارهایی برای رفع آن

شروع علائم و طول دوره‌ی بی‌خوابی توسط DSM-5 به صورت زیر تعریف می‌شود: شروع علائم بی‌خوابی می‌تواند در هر زمانی از طول زندگی رخ بدهد، اما اولین اپیزود بیشتر در اوایل جوانی اتفاق می‌افتد. شروع علائم در کودکی یا نوجوانی کمتر رایج است.

در زنان، شروع بی‌خوابی ممکن است در طول یائسگی باشد و حتی بعد از رفع سایر علائم مانند گرگرفتگی، ادامه یابد. بی‌خوابی ممکن است در اواخر زندگی آغاز شود که در این مورد، اغلب در ارتباط با بیماری‌های جسمی دیگر است.

بی‌خوابی می‌تواند موقعیتی، مزمن یا عودشونده باشد. بیخوابی حاد یا موقعیتی معمولاً از چند روز تا چند هفته طول می‌کشد و اغلب وابسته به اتفاقات زندگی یا تغییرات سریع در برنامه‌ خواب یا محیط اطراف است. این نوع بی‌خوابی معمولا با فروکش کردن اتفاقات ذکر شده، حل می‌شود.

برای برخی افراد، احتمالاً آن‌هایی که نسبت به اختلالات خواب حساس‌ترند، بی‌خوابی ممکن است تا مدت طولانی پس از فروکش کردن اتفاق اصلی، به سبب شرایط آمادگی و افزایش سطح برانگیختگی و بیدارمانی فرد، ادامه می‌یابد.

فاکتورهایی که باعث شروع بی‌خوابی می‌شوند، ممکن است با فاکتورهایی که باعث تداوم آن می‌شوند، تفاوت داشته باشد. برای مثال، فردی که برای یک جراحت دردناک بستری شده و مشکل خواب دارد، ممکن است بعدا دچار مشکلاتی در رابطه با خواب شود.

برانگیختگی و بی‌خوابی موقعیتی ممکن است سپس تداوم یافته و به بی‌خوابی مزمن بدل شود. چنین روندی ممکن است در موارد اضطراب روانی حاد یا سایر اختلالات ذهنی نیز رخ دهد. برای مثال، بی‌خوابی ایجاد شده به سبب اپیزودی از افسردگی ماژور، ممکن است حتی بعد از حل اپیزود افسردگی، ادامه یابد.

در برخی موارد، بی‌خوابی ممکن است شروع ناگهانی و بدون هیچ فاکتور محرک قابل شناسایی داشته باشد. 

دوره‌ی بی‌خوابی ممکن است اپیزودیک، به همراه اپیزودهای بازگشتی اختلالات خواب به سبب وقوع اتفاقات اضطراب‌ آور باشد. میزان مزمن بودن بی‌خوابی در پیگیری‌های بین ۵ تا ۷ سال، بین ۴۵ تا ۷۵ درصد قرار دارد. حتی در موارد بی‌خوابی مزمن، الگوهای خواب شب به شب متفاوت است؛ به این صورت که فرد یک شب خواب راحت، در میان چند شب خواب بی‌کیفیت دارد.

خصوصیات بی‌خوابی ممکن است در طول زمان تغییر یابد. بسیاری از افراد دچار بی‌خوابی، سابقه‌ی خواب سبک را قبل از شروع مشکلات مداوم خواب داشته‌اند. 

شکایات بی‌خوابی در میان بالغین مسن‌تر شایع‌تر است. نوع علائم به سبب سن تغییر می‌کند؛ به این صورت که مشکل در به خواب رفتن در بین جوانان و مشکل در حفظ خواب در بین میانسالان، رایج‌تر است. 

مشکل در شروع و حفظ خواب می‌تواند در کودکان و نوجوانان نیز رخ دهد، اما در طول این مراحل رشد، اطلاعات محدودی در مورد شیوع، ریسک فاکتورها و بیماری‌های همراه وجود دارد.

مشکلات خواب در کودکی می‌تواند ناشی از فاکتورهای تربیتی (برای مثال، کودکی که یاد نمی‌گیرد بدون حضور والدین بخوابد) یا ناشی از فقدان برنامه‌ی خوابی و روتین به‌خواب رفتن منظم، باشد. بی‌خوابی در نوجوانی اغلب به سبب برنامه‌های خواب نامنظم ایجاد یا تشدید می‌شود.

در بی‌خوابی کودکان و نوجوانان، فاکتورهای روانی و پزشکی نیز می‌توانند نقش داشته باشند.

بی خوابی، احساس داشتن خواب ناکافی یا بی‌کیفیت است.

علائم بی خوابی

معیارهای تشخیصی بی خوابی شامل مشکل در به خواب رفتن، حفظ خواب و زود بیدار شدن و ناتوانی در بازگشت به خواب است. اختلالات خواب این‌چنینی سبب اضطراب و اختلال قابل توجه در چندین حوزه‌ی عملکردی فرد از جمله، حوزه‌های اجتماعی، دانشگاهی، رفتاری و شغلی می‌شود.

علائم بی خوابی و نشانه‌ها طبق DSM-5 به این صورت است:

شکایت اصلی، نارضایتی از کمیت یا کیفیت به همراه یک یا چند مورد از این علائم بی خوابی زیر است: 

مشکل در شروع خواب. (در کودکان، این علامت ممکن است به صورت مشکل در به خواب رفتن بدون دخالت والدین بروز یابد.)

مشکل در حفظ خواب که به صورت بیدار شدن مکرر یا مشکل در بازگشت به خواب بعد از بیدار شدن، تعریف می‌شود. (در کودکان، این علامت ممکن است به صورت مشکل در بازگشت به خواب بدون دخالت والدین بروز یابد.)

بیدار شدن زودهنگام در صبح و ناتوانی در به خواب رفتن دوباره.

اختلال خواب باعث پریشانی قابل توجه یا اختلال در حوزه‌های عملکردی اجتماعی، شغلی، تحصیلی، دانشگاهی، رفتاری یا دیگر حوزه‌ها می‌شود. 

مشکل خواب حداقل سه شب در هفته رخ ‌دهد.

مشکل خواب حداقل برای ۳ ماه وجود داشته باشد.

مشکل خواب با وجود فرصت کافی برای خواب، اتفاق ‌بیفتد. 

بی‌خوابی، توسط اختلالات خواب و بیداری دیگر (حملات خواب، مشکل تنفس در حین خواب، مشکل در ریتم شبانه‌روزی یا رفتارهای غیرعادی در هنگام خواب) توجیه نشود و یا انحصاراً در طول این اختلالات رخ ندهد. 

بی‌خوابی نتواند به اثرات روانی داروها یا مواد مخدر نسبت داده شود. 

اختلالات ذهنی و بیماری‌های جسمی که به طور همزمان وجود دارند، به طور مناسب شکایت بی‌خوابی را توجیه نمی‌کنند.

معیارهای تشخیصی بی خوابی شامل مشکل در به خواب رفتن، حفظ خواب و زود بیدار شدن و ناتوانی در بازگشت به خواب است.

علل بی خوابی

به نظر می‌رسد که برخی شرایط به‌خصوص احتمال ایجاد علل بی خوابی توسط فرد را افزایش دهد. مثال‌هایی از این شرایط شامل موارد زیر است:

افزایش سن (بی‌خوابی در بالغین پیرتر شایع‌تر است)

بی‌خوابی در زنان بیشتر رخ می‌دهد

داشتن سابقه‌ افسردگی

چندین علل بی خوابی محتمل برای بی‌خوابی وجود دارد:

شیفت کاری

سفر با هواپیما یا دیگر اختلالات خواب و بیداری

افسردگی

اضطراب

نگرانی بیش از حد

استرس

غم

هیجان شدید

شرایط خواب بی‌کیفیت، مانند اتاق یا تخت‌خواب نامناسب برای خواب

استفاده از نیکوتین، کافئین، الکل یا محرک‌ها

داروها یا مواد غیرقانونی

غذا خوردن قبل از خواب

قطع داروها

مصرف داروهای جدید

تغییر در داروها

قرار داشتن در معرض نور

خوابیدن بیش از حد در روز

فعالیت فیزیکی یا فکری بیش از حد در تخت خواب

تیروئید پرکار

بیماری‌های مختل‌کننده‌ی تنفس

آرتروز یا سایر بیماری‌های مزمن

سوزش سر دل یا دیگر بیماری‌های گوارشی

بیماری‌ها یا اختلالات همزمان

سکته‌ی مغزی

سندرم پای بی‌قرار

افزایش سن

یائسگی

بی‌خوابی اپیزودیک یا موقعیتی عموماً در افرادی که به طور موقت یک یا چند مورد از موارد زیر را تجربه کنند، رخ می‌دهد. این نوع بی‌خوابی اغلب خود‌به‌خود حل می‌شود.

اضطراب

اختلالات محیطی، مانند سروصدا

تغییر محیط

دماهای خیلی بالا یا پایین

سفر هوایی یا دیگر اختلالات خواب و بیداری

عوارض جانبی داروها

بی‌خوابی مزمن پیچیده‌تر اغلب ناشی از فاکتورهایی از قبیل اختلالات فیزیکی یا روانی زمینه‌ای است. یکی از این موارد، افسردگی است که از دلایل شایع بی‌خوابی مزمن است. دیگر دلایل زمینه‌ای شامل آسم، آپنه‌ی خواب، حملات خواب، سندرم پای بی‌قرار، آرتروز، بیماری کلیوی، نارسایی قلبی، بیماری پارکینسون و پرکاری تیروئید است.

بی‌خوابی مزمن ممکن است به سبب مشکلات رفتاری، از جمله سوء مصرف کافئین، الکل، مواد دیگر، اضطراب، شیفت کاری یا دیگر رفتارهای سبک زندگی نیز باشد. 

برخی رفتارها می‌توانند بی‌خوابی را تشدید کرده یا در وهله‌ اول باعث ایجاد آن شوند:

نگرانی در مورد مشکل خواب

مصرف بیش از حد کافئین

مصرف الکل قبل خواب

سیگار کشیدن قبل خواب

چرت زدن بیش از حد در بعدازظهر یا عصر

اختلالات خواب و بیداری

درمان بی خوابی

بی‌خوابی موقعیتی یا اپیزودیک، برای مثال بی‌خوابی ناشی از سفر هوایی، معمولا نیازی به درمان ندارند، زیرا تنها چند روز یا چند هفته طول می‌کشند. در این موارد، چرخه‌ی خواب فرد ممکن است بدون درمان بی خوابی به حالت عادی برگردد. 

در سایر موارد بی‌خوابی اپیزودیک، خواب‌آلودگی در طول روز و اختلالات اجرایی می‌تواند با قرص‌های خواب کوتاه‌اثر درمان شوند. با این وجود، استفاده‌ طولانی‌ مدت از این داروها توصیه نمی‌شود و این داروها عوارض جانبی از جمله گیجی در طول روز و اختلال عملکردی را نیز دارند.

داروهای OTC برای درمان بی‌خوابی توصیه نمی‌شوند. این داروهای بدون نسخه شامل آنتی‌هیستامین‌ها هستند که باعث عوارض جانبی همچون خواب‌آلودگی یا گیجی در طول روز می‌شوند. 

برخی تکنیک‌های رفتاری که می‌توانند بی‌خوابی را تسکین دهند، شامل آرامش درمانی، محدودیت خواب، اصلاح خواب و روان‌درمانی هستند. 

۱. آرامش‌درمانی

این تکنیک‌ها می‌توانند اضطراب و تنش بدن را کاهش داده یا تسکین ببخشند. دست‌یابی به آرامش از طریق تمرینات تنفس یا فیدبک‌های زیستی می‌تواند به ذهن فرد کمک کند؛ آرام کردن عضلات ممکن است منجر به خواب راحت شود. با این حال، این کار ممکن است نیاز به تمرین داشته باشد.

۲. محدودیت خواب

کاهش زمان ماندن در تخت‌خواب و اجتناب از چرت زدن در طول روز، استراتژی‌های موثری هستند. این کار ممکن است احساس خستگی را افزایش داده و در نتیجه ساعات خواب واقعی فرد را زیاد کند. برنامه‌ی محدودیت خواب به فرد اجازه می‌دهد تا تنها ساعات کمی از شب را بخوابد و سپس به تدریج این زمان را افزایش می‌دهد تا خواب به حالت عادی برگردد. 

۳. اصلاح یا کنترل محرک

اصلاح ذهنیت فرد به صورت ایجاد ارتباط بین تخت و خواب می‌تواند تکنیک موثری باشد. در این مورد، تخت تنها برای خواب و رابطه‌ جنسی به کار می‌رود و برای فعالیت‌های دیگر نباید مورد استفاده قرار بگیرد. توصیه‌های این تکنیک شامل موارد زیر است:

تنها زمانی‌که خواب‌آلوده هستید، به تخت بروید.

اگر فرد نمی‌تواند بخوابد، باید از تخت بلند شود.

تا زمانی که احساس خواب‌آلودگی کنید، بیدار بمانید.

از چرت زدن خودداری کنید.

به یک برنامه پایبند باشید؛ هر روز در یک زمان مشخص بیدار شوید و به خواب بروید.

۴. نوردرمانی

استفاده از نوردرمانی با جعبه‌های نور، برای کمک به تنظیم مجدد ساعت درونی فرد، نیز تکنیک موثری است. 

۵. رفتاردرمانی شناختی

صحبت با یک روان‌درمانگر یا شرکت در جلسات گروه‌درمانی می‌تواند اضطراب فرد در زمان خواب را کاهش دهد. این روش بر افکار و رفتارهایی که خواب را مختل می‌کنند، تمرکز دارد. CBT بر اصول مناسب بهداشت خواب نیز تاکید دارد.

این روش از افکار مثبت برای ایجاد ارتباط بین تخت و خواب استفاده می‌کند. اغلب، افرادی که از خواب ناکافی رنج می‌برند، افکار و احساسات منفی و اضطراب‌زا را با خواب ارتباط می‌دهند. در بسیاری از موارد، آن‌ها در مورد خود خواب مضطرب هستند.

CBT ذهن پرآشوب را با هدف تسکین افکار و گفتگوهای درونی، درمان می‌کند. CBT از تکنیک‌های زیر نیز تبعیت می‌کند: حفظ یک برنامه‌ی منظم خواب، استفاده از تخت فقط برای خواب. CBt-I نوعی از CBT است که مخصوصاً برای درمان بی‌خوابی طراحی شده است. 

فرد ممکن است نیاز داشته باشد تا برای دو تا سه ماه، به طور هفتگی روان‌درمانگرش را ببیند. برای افراد مبتلا به بی‌خوابی مزمن، این روش درمانی به همراه داروهای تجویزی موثر است. برای افرادی که به همراه بی‌خوابی، افسردگی ماژور نیز دارند، ترکیبی از داروهای ضدافسردگی و CBT موثر هستند. 

نکاتی برای داشتن یک خواب خوب شبانه

یک برنامه تنظیم کنید:

هر شب در ساعت مشخصی به تخت خواب بروید و هر صبح در ساعت مشخصی بیدار شوید.

فعالیت فیزیکی: به طور منظم،روزانه ۲۰ تا ۳۰ دقیقه ورزش کنید. 

از نیکوتین دوری کنید.

کافئین و الکل را مخصوصا در ساعات عصر محدود کنید. 

از خوردن غذاهای سنگین قبل از خواب خودداری کنید.

قبل از رفتن به تخت، آرام شوید.

یک روتین یا برنامه برای رفتن به خواب، مانند حمام گرم، مطالعه یا دیگر روتین‌های آرام‌بخش در نظر بگیرید.

تا زمان طلوع آفتاب بخوابید.

بیدار در تخت دراز نکشید. 

اگر نمی‌توانید بخوابید، بلند شوید و مطالعه کنید یا به موسیقی گوش دهید تا زمانی‌که احساس خواب‌آلودگی کنید.

محیط اتاق خوابتان را کنترل کنید:

از نورهای روشن قبل از خواب دوری کنید.

از تخت راحت استفاده کنید.

صداها و حواس‌پرتی‌ها، از جمله تلویزیون، کامپیوتر یا حیوان خانگی را محدود کنید.

از تخت تنها برای خواب و رابطه‌ جنسی استفاده کنید.

دمای اتاق را خنک و راحت نگه دارید.

در صورت ادامه‌ مشکلات خواب، به یک پزشک عمومی مراجعه کنید. مراجعه به یک متخصص خواب نیز ممکن است به شما توصیه شود. بیشتر اختلالات خواب می‌توانند به طور موثری درمان شوند.

 

منبع: درمانکده لینک کوتاه لینک کپی شد ۰ این مطلب برایتان مفید است؟ ارسال نظر بیخوابی خواب ناکافی درمان بیخوابی اخبار مرتبط کمبود این ویتامین ها موجب بی خوابی می شود ۱۴۰۰/۹/۱۸ تمایل زیاد به مصرف قند در نوجوانانی که خواب کافی ندارند ۱۴۰۰/۱۰/۲۰ خوابیدن با دهان باز چه خطراتی دارد؟ ۱۴۰۰/۱۰/۱۶ علت سرگیجه و بررسی انواع آن! ۱۴۰۰/۹/۲۸ چطور در عرض یک دقیقه بخوابیم؟ ۱۴۰۰/۹/۱ خواب نامنظم عامل بروز افسردگی است ۱۳۹۹/۱۲/۲ آخرین ویدیو ها سوپرایز احساسی شاهرخ استخری برای همسرش در فرودگاه + فیلم ۱۴۰۱/۰۴/۲۶ ۲۱:۵۱ با قیمت گذاری دستوری خودرو مخالف هستیم اما ... ۱۴۰۱/۰۴/۲۶ ۲۰:۱۲ دختری که در کنسرت رضا صادقی اشک همه را درآورد + فیلم ۱۴۰۱/۰۴/۲۶ ۲۰:۱۰ اثرات جبران ناپذیر داد و فریاد بر روی انسان + فیلم ۱۴۰۱/۰۴/۲۶ ۱۹:۴۷ مقصر کلاهبرداری ۳ هزار میلیارد تومانی رمزارزی چه کسی بود؟ ۱۴۰۱/۰۴/۲۶ ۱۹:۴۴ بازارچه آنلاین گوشی موبایل گوشی سامسونگ گوشی اپل، آیفون گوشی شیائومی ارسال نظر

خرید نرم افزار هلو صرافی ارز دیجیتال صرافی والکس خرید ارز دیجیتال خرید تتر نقشه مترو تهران تقویم ۱۴۰۱ قیمت مسکن آخرین خبر ها ۲۲:۵۱ با این تست استعدادهای خودتان را کشف کنید ۲۲:۴۳ اشتباهاتی که به ماشین لباسشویی آسیب می زند ۲۲:۳۷ احساس بدبختی در این سن به اوج میرسد + راه حل ۲۲:۲۴ هشدار تند باد به زنبورداران ۲۲:۲۲ تولید برنج در کشور ۲۰ درصد افزایش یافت ۲۲:۲۱ آمار ثبت نام روز اول سامانه یکپارچه؛ بیش از دو میلیون نفر ۲۲:۱۹ میزان جیوه در کدام ماهی ها بالاست؟ ۲۲:۱۱ دانشمندان عضله مصنوعی قوی تر از عضله انسان ساختند ۲۱:۵۲ وزن و رشد نوزاد دو ماهه باید چقدر باشه؟ ۲۱:۴۲ ادارات خوزستان سه شنبه تعطیل است ۲۱:۱۷ جرایم کدام وسایل نقلیه بخشیده شد؟ ۲۱:۱۷ آموزش مش کردن مو با کلاه + ترکیب رنگساژهای جدید ۲۱:۰۷ دستور ویژه برای حمایت از تیم ملی فوتبال / در این دولت بانوان گرامی به هیچ عنوان نباید احساس کنند که در حاشیه قرار دارند ۲۱:۰۵ آفرین بابت منفعل نشدن به آن خانم غیرت مند باحجاب / اگر نگویند که اول سه هزار میلیارد را بیاور پس بده .... ۲۰:۵۶ ماجرای عکس صدام بالاسر صدام چه بود؟ / صدام ایرانی که ۴۰ صدامی را کشت بعد اسیر شد ۲۰:۵۳ اسکوچیچ: از حسن اعتماد فدراسیون فوتبال تشکر می کنم ۲۰:۴۹ یافته های جدیدی که محققان در خصوص قدرت مغز به دست آوردند ۲۰:۴۵ هر جنس پارچه رو چطوری بشوریم؟ ۲۰:۳۸ عامل اصلی استرس زنان فرزند است یا همسر؟ ۲۰:۳۰ مراقب افزایش فعلی قیمت بیت کوین باشید! ۲۰:۳۰ گشت ارشاد اوضاع را بدتر خواهد کرد ۲۰:۲۰ کنکور ۱۴۰۲ بر اساس مصوبه جدید برگزار می شود ۲۰:۱۷ مواردی درباره عامل ژنتیکی پارکینسون ۲۰:۱۴ مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص کنکور را به بهترین نحو اجرا می کنیم ۲۰:۱۲ با قیمت گذاری دستوری خودرو مخالف هستیم اما ... ۲۰:۰۳ روش های معجزه گر طب سنتی در درمان معده درد ۲۰:۰۰ صندوق با درآمد ثابت ترنج در جست و جوی مسیری تازه ۱۹:۵۸ هشدار هواشناسی درباره رگبار باران و تندباد در کشور ۱۹:۴۷ اثرات جبران ناپذیر داد و فریاد بر روی انسان + فیلم ۱۹:۴۴ مقصر کلاهبرداری ۳ هزار میلیارد تومانی رمزارزی چه کسی بود؟ ۱۹:۳۲ اشتباه اکثر رانندگان ایرانی موقع پر کردن باک بنزین ۱۹:۲۵ قرصی که نمیذاره زود پیر بشید ! ۱۹:۱۹ چه خودروهایی از قرعه کشی سامانه یکپارچه خارج شدند؟ ۱۹:۰۰ بازگشت ارز ۴۲۰۰ تومانی غیر ممکن است ۱۸:۴۸ بیانیه فدراسیون فوتبال پس از ابقای اسکوچیچ ۱۸:۳۱ هیچگونه افزایش قیمتی برای محصول لبنی نخواهیم داشت ۱۸:۲۷ چگونه فعالیت نهنگ ها را در بازار رمزارز ردیابی کنیم؟ ۱۸:۲۳ رکود بورس عمیق نیست / تعادل در بازار سرمایه پس از اتمام فصل مجامع ۱۸:۱۹ ۱۴۳ شرکت در کشور ورشکسته شده‌اند ۱۸:۱۶ ۴۳ اعدامی و ۲۱ محکوم امنیتی عفو شدند ۱۸:۰۹ هرچی تلاش میکنید موفق نمیشید چون ... ۱۸:۰۶ اولین شهر شناور روی آب ۱۸:۰۳ افزایش ۷ میلیونی قیمت پژو ۲۰۷ / جهش قیمت ها در بازار امروز خودرو + جدول قیمت ۱۷:۵۵ ترافیک در معابر تهران روان است ۱۷:۵۰ پیشنهاد خارجی برای مدافع پرسپولیس ۱۷:۴۷ اسکوچیچ تا شهریور ماندنی است؟ ۱۷:۱۹ اگر بیمه نشده‌اید، بخوانید/ ۳ ماه بیمه رایگان برای اشخاص فاقد بیمه از دهک های بالا ۱۷:۱۰ هر روز چند نفر در تهران فوت می کنند؟ ۱۷:۰۷ رفتار و خصوصیات بچه های تیر ماهی ۱۶:۴۸ تیم های بدون ورزشگاه در لیگ برتر ایران! + اینفوگرافیک اقتصادآنلاین حوزه های پوشش خبری صفحه نخست  اقتصاد کلان  مسکن  طلا و ارز  خودرو  بورس  بیمه  بازرگانی  انرژی  صنعت  شهر  فناوری شبکه های اجتماعی  درباره ما  تماس با ما آرشیو  تبلیغات اخبار بیمه

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ و متعلق به

پایگاه خبری اقتصادآنلاین

میباشد و استفاده از آن با ذکر منبع بلامانع است.

طراحی سایت خبری آسام

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: بیخوابی خواب ناکافی درمان بیخوابی اختلالات خواب و بیداری مشکل در به خواب رفتن بازگشت به خواب بی خوابی ممکن درمان بی خوابی علائم بی خوابی بی خوابی مزمن محدودیت خواب علل بی خوابی خواب آلودگی خواب ناکافی عوارض جانبی بی خوابی بی خوابی ی بی خوابی ۱۴۰۱ ۰۴ ۲۶ طول روز برای خواب مشکل خواب بیماری ها برای مثال بیدار شدن بیش از حد قبل خواب تخت خواب حفظ خواب حوزه ها ی خواب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۱۶۵۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیماری ترانه علیدوستی چیست؟ / همه چیز درباره سندرم «درِس»

آفتاب‌‌نیوز :

حتی پس از بهبودی، برخی از افراد ممکن است از پیامد‌های طولانی مدت سندرم درِس DRESS رنج ببرند، از جمله آسیب دائمی به اندام‌ها و ایجاد اختلالات خودایمنی...

بثورات دارویی همراه با ائوزینوفیلی و علائم سیستمیک یا سندرم DRESS یک واکنش حساسیت شدید به برخی از انواع دارو‌ها به شمار می‌رود. علائم این بیماری شامل تورم پوستی، تب، ناهنجاری‌های خونی و درگیری اندام‌های مختلف است.

متخصصین این آلرژی نادر دارویی را به طور بالقوه تهدید کننده زندگی می‌دانند که به دنبال واکنش بیش از حد سیستم ایمنی بدن به برخی دارو‌ها رخ می‌دهد. علائم ممکن است هفته‌ها پس از شروع داروی مشکل زا توسط فرد تظاهر یابند. درمان اغلب شامل قطع دارو‌های مشکوک و استفاده از دارو‌های تعدیل کننده سیستم ایمنی به منظور کاهش علائم است.

سندرم دِرِس

سندرم DRESS که تحت عنوان سندرم ازدیاد حساسیت القا شده به وسیله دارو (DIHS) یا سندرم حساسیت به دارو نیز شناخته می‌شود، یک واکنش شدید به تعدادی از دارو‌های تجویزی است. متخصصین سندرم DRESS را در قالب یک واکنش ازدیاد حساسیت نوع ۴ طبقه بندی می‌کنند. این واکنش دارویی جدی، پوست و سایر اندام‌ها را تحت تاثیر قرار می‌دهد و میزان مرگ و میر آن تا ۱۰ ٪ گزارش شده است.

بر اساس گزارش هیئت آمریکایی استئوپاتیک پوست، بروز کلی سندرم DRESS غیرمعمول است و ریسک ابتلا از ۱ در هر ۱۰۰۰ تا ۱ در هر ۱۰۰۰۰ نفر پس از قرار گرفتن در معرض دارو‌های محرک متغیر است. این بیماری معمولا ظرف ۲ تا ۶ هفته پس از اولین مواجهه فرد با دارو رخ می‌دهد و باعث ایجاد ویژگی‌های مشخص و در عین حال متغیری می‌شود که بر پوست و اندام‌های متعدد تاثیر می‌گذارند.

سندرم «درِس» چرا ایجاد و چگونه درمان می‌شود، عوارض ماندگار آن کدام‌هاست؟ (عصرایران)

علل

سندرم DRESS به دلیل واکنش بیش از حد سیستم ایمنی رخ می‌دهد که شامل فعال شدن سلول‌های T سیستم ایمنی و آزاد شدن سیتوکین‌ها است. با استناد به مقاله‌ای که از طریق وب سایت کتابخانه ملی پزشکی آمریکا قابل دسترسی است، دارو‌های رایج مرتبط با این سندرم عبارت اند از:

- دارو‌های ضد تشنج

- دارو‌های ضد ویروس

- آنتی بیوتیک‌ها

- آلوپورینول

- مگزیلتین

- تثبیت کننده‌های خلق و خو و دارو‌های ضد افسردگی

- عوامل بیولوژیک

شواهد همچنین حاکی از آن است که عوامل دیگری نیز در این امر نقش دارند:

- استعداد ژنتیکی برای ابتلا به سندرم DRESS

- ناتوانی کبد در متابولیسم برخی دارو‌ها

فعال شدن مجدد برخی ویروس‌ها مانند ویروس اپشتین-بار (EBV) یا هرپس ویروس انسانی ۶ (HHV ۶)

علائم

برخی از افراد ممکن است به سندرم DRESS به عنوان یک واکنش چند سیستمی نگاه کنند. این موضوع بدین واقعیت اشاره دارد که بیماری مذکور می‌تواند علائم مختلفی به همراه داشته باشد. هرچند بیماران ممکن است علائم متفاوتی را تجربه کنند، نام DRESS از مشخصه تعداد ائوزینوفیل‌های بالا، معروف به ائوزینوفیلی، و علائمی که معمولا در بدن ظاهر می‌شوند، گرفته شده است.

علائم معمول سندرم DRESS عبارت اند از:

- تب

- بثورات پوستی یا جوش

- ائوزینوفیلی

- لنفوسیتوز آتیپیک

- تورم غدد لنفاوی

التهاب اندام‌های داخلی

تشخیص

سندرم DRESS می‌تواند با علائم مختلف تظاهر یابد که آن را مشابه بیماری‌های دیگر از جمله سلولیت، هپاتیت ویروسی و لوپوس اریتماتوز سیستمیک می‌سازد. به همین دلیل این بیماری با احتمال بالا برای تشخیص اشتباه رو به رو است.

به منظور تشخیص سندرم DRESS، فرد باید معیار‌های زیر را داشته باشد:

- سابقه بستری شدن در بیمارستان

- راش حاد

- واکنشی که احتمالا مرتبط با دارو است

علاوه بر این، سه مورد از چهار فاکتور زیر نیز باید وجود داشته باشند:

- تب بالاتر از ۳۸ درجه سانتیگراد

- بزرگ شدن غدد لنفاوی حداقل در دو محل

- درگیری حداقل یک اندام داخلی

- ناهنجاری در شمارش سلول‌های خونی

در این میان محققان ژاپنی نیز مجموعه‌ای از معیار‌ها را پیشنهاد کرده اند که مشابه هستند، اما شامل فاکتور خاص فعال سازی مجدد HHV ۶ هم می‌شود.

سندرم «درِس» چرا ایجاد و چگونه درمان می‌شود، عوارض ماندگار آن کدام‌هاست؟ (عصرایران)

درمان

تشخیص زودهنگام و قطع فوری دارو از مهمترین عوامل در درمان این بیماری به شمار می‌روند. این رویکرد ممکن است برای رفع علائم و هرگونه ناهنجاری خونی و همچنین جلوگیری از پیشرفت بیماری کافی باشد.

پس از این مرحله، درمان عمدتا حمایتی است و شامل مدیریت و تسکین علائم می‌شود. گزینه‌های مطرح می‌توانند متشکل از جایگزینی مایعات، تنظیم دما، تغذیه مناسب، مراقبت از زخم و کنترل عفونت باشند. سایر اقدامات حمایتی هم به اندام‌های آسیب دیده بستگی دارند.

کورتیکواستروئید‌های سیستمیک پرکاربردترین درمان برای این بیماری هستند. با این حال، هنوز هیچ اتفاق نظری در مورد دوز ایده آل، زمان و مسیر تجویز وجود ندارد. یک مطالعه در سال ۲۰۱۴ که از طریق سری مجلات انتشارات جان وایلی و پسران قابل دسترسی است، نشان داد که کورتیکواستروئید‌های سیستمیک می‌توانند به طور موثر در مراحل اولیه بیماری اقدام به مدیریت آن کنند.

علاوه بر این در مطالعه‌ای دیگر از ناشر بریتانیایی بایومد مرکزی در سال ۲۰۱۸ مشخص شد که ترکیبی از پالس تراپی کورتیکواستروئیدی و کورتیکواستروئید‌های خوراکی، یک درمان موثر برای بیماری محسوب می‌شود.

سایر درمان‌های موثر عبارت اند از:

- سرکوب کننده‌های سیستم ایمنی مانند سیکلوسپورین

- کورتیکواستروئید‌های موضعی برای تسکین بثورات پوستی

- ایمونوگلوبولین داخل وریدی

پلاسمافرزیس

عوارض

حتی پس از بهبودی، برخی از افراد ممکن است از پیامد‌های طولانی مدت سندرم DRESS رنج ببرند، از جمله آسیب دائمی به اندام‌ها و ایجاد اختلالات خودایمنی.

یک نظرسنجی در سال ۲۰۱۵ نشان داد که اکثر افرادی که از سندرم DRESS بهبود یافته اند به بیماری‌های جدیدی مبتلا شده اند. بر اساس پژوهشی دیگر در سال ۲۰۱۷، بیماری‌های تیروئید مانند بیماری هاشیموتو، بیماری گریو، و تیروئیدیت بدون درد از جمله شایع‌ترین عوارض طولانی مدت سندرم DRESS هستند.

آسیب اندام ناشی از سندرم DRESS نیز با عوارض طولانی مدت همراه است. افرادی که آسیب شدید کبدی دارند، ممکن است به پیوند کبد نیاز داشته باشند. علاوه بر این افرادی که بیماری کلیوی زمینه‌ای دارند نیز ممکن است به همودیالیز طولانی مدت نیاز داشته باشند.

بیماری‌های عفونی یکی دیگر از عوارض شایع مرتبط با سندرم DRESS هستند. مطالعه‌ای در سال ۲۰۱۳ نشان داد افرادی که تحت درمان با کورتیکواستروئید قرار گرفته اند، ممکن است در معرض خطر ابتلا به بیماری‌های عفونی مانند هرپس و ذات الریه باشند.

تمامی این مطالعات از طریق کتابخانه ملی پزشکی آمریکا در اختیار علاقه‌مندان قرار گرفته اند.

منبع: عصرایران

دیگر خبرها

  • چهار معیار سلامتی مهم در ساعت‌های هوشمند
  • رفلاکس معده؛ نشانه‌ها، علل و راه‌های درمان آن
  • چه کسانی نباید آب زرشک بخورند؟
  • چه کسانی نباید آب زرشک بخورند؟ | آب زرشک را چه زمانی بخوریم بهتر است؟
  • آلارم آیفون ممکن است شما را از خواب بیدار نکند
  • مطالعه یک ماده مغذی، مسیری برای درمان اختلالات مغزی!
  • بیماری ترانه علیدوستی چیست؟ / همه چیز درباره سندرم «درِس»
  • رفتار انسانی یک «اورانگوتان» برای اولین‌بار؛ تهیه ضماد برای درمان زخم!
  • چرا بدن درد می‌گیریم؟
  • چرا بدن‌درد می‌گیریم؟