Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-05@23:23:37 GMT

علل بی‌خوابی و راه‌های درمان آن

تاریخ انتشار: ۲۲ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۸۰۱۹۱۰

بی‌خوابی یک اختلال خواب است که با سختی در خواب رفتن یا بیدار ماندن مشخص می‌شود. ناطقان: به نقل از اسپوتنیک، بی خواب کسی است که در خوابیدن مشکل دارد و می‌تواند علت بسیاری از مشکلات سلامتی باشد که اغلب به کمک پزشکی نیاز دارد.

استودیپتو چاتاری (Sudipto Chatterjee) روانپزشک که با سلامت روان و ترک اعتیاد سروکار دارد، در مصاحبه با Onlymyhealth می‌گوید: ما قبل از صحبت در مورد بی خوابی، ابتدا باید بدانیم که خواب چیست و چرا می‌خوابیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



نه تنها انسانها، هر موجود زنده‌ای به شیوه خود می‌خوابد. این واقعیت نشان می‌دهد که خواب بخشی از تکامل است و بنابراین برای بقای یک موجود زنده بسیار مهم است، به گونه‌ای که ما انسان‌ها یک سوم عمر خود را در خواب می‌گذرانیم.

اگرچه به نظر می‌رسد هنگام خواب هیچ کاری انجام نمی‌دهیم، اما به مغز فرصت می‌دهد تا دوباره فعال شود و به حافظه کمک می‌کند.

از آنجایی که همه ما تجربه کرده ایم که کم خوابی می‌تواند باعث خستگی و عصبانیت ما در صبح روز بعد شود، بنابراین بی خوابی برای مدت طولانی می‌تواند منجر به بیماری‌های جدی مانند فشار خون بالا و دیابت و بسیاری از مسائل مربوط به سلامت روان شود.

استرس و اضطراب چه نقشی در ایجاد بی خوابی دارند؟

به عبارت ساده تر، استرس مغز را بیش از حد فعال می‌کند؛ بنابراین اجازه نمی‌دهد که مغز استراحت کند. همچنین بر ریتم شبانه روزی بدن تأثیر می‌گذارد که به ما می‌گوید چه موقع بخوابیم یا بیدار شویم.

شیوه زندگی مدرن این ریتم شبانه روزی را مختل می‌کند که به نوبه خود منجر به اختلالات خواب می‌شود؛ به گونه‌ای که بسیاری از مردم در نهایت مقادیر زیادی قهوه و چیز‌های دیگر مصرف می‌کنند، که به نوبه خود مانع خواب می‌شود.

آیا زنان بیشتر از مردان دچار بی خوابی می‌شوند؟

اگرچه اختلال خواب جنبه جنسی ندارد، اما زنان ممکن است مشکلات روانی دیگری نیز داشته باشند که بر خواب تأثیر می‌گذارد.

اگر از بی خوابی رنج می‌برید، پزشک چگونه تشخیص می‌دهد؟

پرونده بیمار اولین چیزی است که پزشک هنگام تشخیص اختلال خواب در فرد به آن اشاره می‌کند؛ زیرا در صورت نداشتن مشکل خواب، فرد به دنبال کمک پزشکی نخواهد بود. سپس پزشک جنبه‌های دیگری را بررسی می‌کند تا دلیل این امر را دریابد، مانند اینکه آیا فرد مبتلا به آپنه خواب، افسردگی، استرس، اضطراب و ... است یا خیر.

علل بی‌خوابی

آیا بی خوابی می‌تواند کشنده باشد؟

به طور مستقیم خیر، اما کمبود طولانی مدت خواب می‌تواند منجر به مشکلات جسمی و روحی قابل توجهی مانند دیابت و فشار خون بالا شود که به نوبه خود می‌تواند عمر بیمار را کوتاه کند.

چگونه می‌توان بی خوابی را درمان کرد؟

بی خوابی را می‌توان با دارو درمان کرد. بیمار همچنین باید برخی از شیوه‌های زندگی خود را برای دستیابی به مزایای طولانی مدت ایجاد کند.

استفاده از دارو

بسیاری از بیماران تمایل به وابستگی به قرص‌های خواب آور دارند. هنگامی که مصرف آن‌ها متوقف می‌شود، دچار یک چرخه مشکل بزرگ می‌شوند. یکی از راه‌هایی که پزشکان با آن برخورد می‌کنند این است که در نهایت دارو‌ها را کاهش دهند.

چه راه‌هایی برای خواب بهتر وجود دارد؟

- یک روال معمول را دنبال کنید، یعنی سعی کنید در ساعت مشخصی بخوابید و از خواب بیدار شوید.

- قبل از خواب از صفحه نمایش دور بمانید، زیرا نور آبی که از آن ساطع می‌شود می‌تواند با ریتم شبانه روزی شما اختلال ایجاد کند و خواب را مختل کند.

- ورزش کنید و عصرانه سبک بخورید.

- اگر هنوز دچار بی خوابی هستید، بهتر است کتاب بخوانید تا اینکه روی تخت بخوابید. منبع: باشگاه خبرنگاران برچسب ها: بی خوابی ، درمان ، بیدار ماندن

منبع: ناطقان

کلیدواژه: بی خوابی درمان بیدار ماندن بی خوابی بی خواب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۰۱۹۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نتیجه تحقیقی تازه درباره نشستن و تحرک

فرارو- افراد حسی کاملا شهودی نسبت به سالم بودن دارند این که ایستادن بهتر از نشستن است این که ورزش برای سلامت کلی بدن عالی است و این که داشتن خواب خوب امری ضروری می‌باشد. با این وجود، این که آیا ورزش در شب ممکن است خواب ما را مختل کند یا ما را مجبور کند که برای ریکاوری بیش‌تر بی تحرک باشیم یک سوال کلیدی را مطرح می‌سازد: بهترین راه برای ایجاد تعادل ۲۴ ساعته به منظور بهینه سازی سلامتی مان چیست؟

به گزارش فرارو به نقل از کانورسیشن، نتایج تحقیقاتی تازه درباره عوامل خطر مرتبط با بروز بیماری قلبی، سکته مغزی و دیابت نشان داد که میانگین خواب بهینه ۸.۳ ساعت است در حالی که برای فعالیت‌های سبک و فعالیت متوسط تا شدید بهتر است برای هر یک ۲.۲ ساعت وقت اختصاص داده شود.

یافتن تعادل مناسب

دستورالعمل‌های بهداشتی کنونی توصیه می‌کنند که برای یک رژیم معقول داشتن فعالیت بدنی با شدت متوسط ​​تا شدید ۲.۵ تا ۵ ساعت در هفته را رعایت کنید. با این وجود، شواهد فزاینده نشان می‌دهند این که چگونه روز خود را سپری می‌کنید می‌تواند پیامد‌های مهمی برای سلامتی تان داشته باشد. علاوه بر فعالیت بدنی با شدت متوسط ​​تا شدید این به معنای زمانی است که در حالت نشسته، ایستاده، انجام فعالیت‌های بدنی سبک (مانند قدم زدن در اطراف خانه یا محل کار) و خواب سپری می‌کنید.

پژوهشگران دانشگاه سوینبرن در استرالیا بر روی دو هزار فرد بزرگسال که از حسگر‌های بدن استفاده کردند که می‌توانست رفتار‌های فیزیکی آنان را تفسیر کند به مدت هفت روز بررسی انجام دادند. این ارزیابی نشان داد که آن افراد میانگین ۲۴ ساعت خود را چگونه سپری کرده بودند.

در آغاز مطالعه اندازه دور کمر، میزان قند خون و حساسیت شرکت کنندگان به انسولین مورد ارزیابی قرار گرفت. حسگر‌های بدن و داده‌های ارزیابی با یکدیگر تطبیق داده شده و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند و سپس در برابر نشانگر‌های خطر برای سلامت مانند امتیاز خطر بیماری قلبی و سکته به منظور ایجاد یک مدل مورد آزمایش قرار گرفتند. با استفاده از آن مدل مواردی مشخص شدند که کم‌ترین ارتباط را با خطر بروز بیماری قلبی و سطح گلوکز خون داشتند. این امر ترکیب بهینه بسیاری از فعالیت‌های نشسته، ایستاده، سبک و با شدت متوسط ​​را ایجاد کرد.

زمانی که پژوهشگران به دور کمر، قند خون، حساسیت به انسولین و امتیاز خطر بیماری قلبی و سکته نگاه کردند به مناطق زمانی بهینه متقاوت رسیدند. جایی که این مناطق به طور متقابل همپوشانی داشتند منطقه بهینه برای خطر بیماری قلبی و دیابت قلمداد شد.

شما بیش‌تر از آن چه فکر می‌کنید فعالیت بدنی دارید

پژوهشگران دریافتند آن دسته از فعالیت‌های بدنی ملایم که به صورت پیاده روی کم‌تر از ۱۰۰ قدم در دقیقه تعریف می‌شوند از جمله قدم برداشتن به سمت رفتن به حمام یا قدم زدن معمولی با دوستان به ویژه در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ ارتباط قوی با کنترل قند خون دارد. آن نوع از فعالیت‌های بدنی ملایم احتمالا به طور متناوب در طول روز انباشته می‌شوند نه آن که یک تمرین سبک هدفمند باشد.

شواهد تجربی نشان دادند که قطع روند نشستن به طور منظم با فعالیت‌های فیزیکی سبک (مانند پیاده روی ۳ تا ۵ دقیقه‌ای در هر ساعت) می‌تواند متابولیسم بدن را به ویژه پس از ناهار بهبود بخشد.

علیرغم آن که زمان فعالیت بدنی متوسط ​​تا شدید ممکن است بسیار زیاد به نظر برسد یعنی بیش از دو ساعت در روز پژوهشگران آن را بیش از صد قدم در دقیقه تعریف کردند. این میزان معادل یک پیاده روی سریع است.

گفتنی است که این یافته‌ها مقدماتی هستند. این نخستین مطالعه صورت گرفته در مورد خطر بیماری قلبی و دیابت و ۲۴ ساعت بهینه است و نتایج حاصل از آن به تایید بیش‌تر با انجام مطالعات بیش‌تر و طولانی مدت‌تر در آینده نیاز دارد.

دستورالعمل‌های فعالیت بدنی در حال حاضر صرفا شدت و زمان ورزش را توصیه می‌کند. مجموعه جدیدی از دستورالعمل‌ها برای گنجاندن حرکت ۲۴ ساعته در حال توسعه هستند.

نتیجه تحقیق تازه دستورالعملی کلی را ارائه می‌دهد: در اصل این به معنای کاهش زمان نشستن در صورت امکان، افزایش فعالیت بدنی با شدت سبک و ایستادن، افزایش فعالیت بدنی با شدت بیش‌تر و هدف گذاری برای خواب سالم ۷.۵ تا ۹ ساعت هنگام شب است.

تغییرات سودمند می‌تواند به شکل کاهش زمان خیره شدن به صفحه نمایش در شب یا انتخاب رفت و آمد فیزیکی فعال به جای رفت و آمد از طریق رانندگی با خودرو یا اولویت قائل شدن برای زمان خواب زودتر به جای تماشای تلویزیون تا دیروقت باشد.

دیگر خبرها

  • (ویدئو) بغض محسن هاشمی درباره خواب عجیبی که آیت‌الله هاشمی ۶ ماه قبل از فوت دید
  • چهار معیار سلامتی مهم در ساعت‌های هوشمند
  • عادت‌های رایج که مغزتان را نابود می‌کند
  • نتیجه تحقیقی تازه درباره نشستن و تحرک
  • کاهش وزن با این نوشیدنی‌ها
  • افشای خواب عجیب هاشمی‌رفسنجانی ۶ ماه قبل از فوت! | فیلم
  • کتاب «ادب زندگی» منتشر شد
  • عکس هوایی از آخرین بازمانده‌؛ چه خوابی برای شش مرکز تهران دیده‌اند؟
  • علت خشکی گلو بعد از بیدار شدن از خواب چیست؟ (فیلم)
  • انگار ایران یک روز از خواب بیدار شد و بی‌دلیل تصمیم گرفت به اسرائیل حمله کند!