Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارس نیوز»
2024-05-06@10:19:56 GMT

تاثیرات بی خوابی بر روی زیبایی و سلامت مو

تاریخ انتشار: ۱۲ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۸۳۲۱۳۶

آلوپسی آندروژنیک یا طاسی با الگوی مردانه ، امری شایع بوده و دلیل اصلی  ریزش مو  در آقایان محسوب می شود. تقریبا 25 درصد آقایان از این مشکل رنج می برند و امری آزاردهنده است زیرا قبل از 21 سالگی موها شروع به ریزش می کنند . ریزش مو و طاسی در زنان نیز رخ می دهد و باعث ازبین رفتن عزت نفس آنان می شود زیرا احساس می کنند از جذابیت آنان کاسته شده است .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در تمام مطلب قبلی بخش بهداشت و سلامت در مورد درمان ریزش مو گفته شد که راهکار اصلی برای درمان ریزش مو، تشخیص علت مشکل موجود می باشد. تراپی مو، قرص ، درمان های دیگر و محصولات تجویزی این مشکل را تنها به صورت سطحی برطرف می کنند .

مشکل واقعی بسیار عمیق تر است و شامل رژیم غذایی و تغییر در سبک زندگی می شود . ریزش مو مشکلی ناراحت کننده و در عین حال رایج است که اغلب درمان نخواهد شد .

یکی از دلایل اصلی ریزش مو ، کمبود خواب است که اغلب کیفیت آن مورد غفلت قرار می گیرد. استرس اختلالی بسیاری جدی است که جای خود را به بی خوابی می دهد و در صورت عدم درمان ممکن است مصیبت بار باشد . متخصصین برجسته پوست و مو ارتباط بین بی خوابی و ریزش مو را دریافته اند .

خواب برای بدن ضروری است  چراکه بدن انسان، خود را با الکترولیت شارژ می کند و انرژی شبانه را تامین می کند. اگر این زمان کوتاه شود ، سیستم ایمنی بدن بهم می ریزد و بدن ضعف می کند و در نتیجه قادر به جذب مواد مغذی لازم برای سلامت نخواهد بود . این امر از دو مشکل ناشی می شود. اولا سیستم ایمنی بدن در برابر بیماری ها آسیب پذیر می شود . این بیماری ها بدن را تضعیف کرده و مانع دفاع سیستم ایمنی می شوند .  ثانیا سیستم ایمنی به دلیل کمبود مواد مغذی، ضعیف می شود در نتیجه ریشه مو نیز ضعیف شده و ریزش مو رخ می دهد که درصورت ادامه ، منجر به طاسی خواهد شد. از این رو بین ریزش مو و بی خوابی ارتباطی قوی وجود دارد .

نتایج و اثرات سوء کمبود خواب روی زیبایی و سلامت موها

از دست دادن درخشندگی مو

از دست دادن حجم مو

موهایی پراکنده در سراسر پوست سر

دور شدن خط مو

فولیکول های نهفته مو

تنها راه غلبه بر این مشکل، تغییر سبک زندگی می باشد که شامل یک رژیم غذایی مناسب و داشتن خوابی خوب است . پزشکان توصیه می کنند حداقل 8 ساعت در شب بخوابید تا از یک سبک زندگی سالم اطمینان حاصل کنید زیرا برای پیشگیری از ریزش زودرس مو امری ضروری می باشد .

نکاتی برای شما که بر اثر بی خوابی موهایتان کم شده

الگوی خواب خود را تنظییم کنید و سعی کنید روزانه در یک ساعت مشخص بخوابید و این روال را دنبال کنید. 

کارکردن در شب می تواند باعث ریزش مو شود بنابراین مهم است که زمان خواب خود را به حداکثر برسانید و عادت های خوب خوابیدن داشته باشید . زود خوابیدن ، خواب خوب را تضمین می کند.

پیشگیری از حواس پرتی هنگام خواب و قبل از آن مهم است . قبل از خواب از تماشای تلویزیون یا کار با لپ تاپ خودداری کنید زیرا نور شدید باعث بی خوابی می شود. همچنین گوش دادن به موسیقی با صدای بلند قبل از خواب و استعمال سیگار ، محرک بی خوابی محسوب می شوند.

بالشت خود را عوض کنید . بالشتی با رویه نخی باعث گره خوردن موهایتان شده و احتمال شکستگی آن ها را افزایش می دهد. رویه ابریشمی انتخابی خوب می باشد.

استرس را در زندگی روزمره خود کاهش دهید زیرا باعث بی خوابی می شود . با ترک سیگار و انجام یوگا استرس تان را کاهش دهید .

شکستگی موهایتان را به حداقل برسانید و از بستن آن ها به صورت دم اسبی و شانه زدن آن ها به سمت عقب خودداری کنید زیرا باعث فشار اضافی بر روی موها می شود .

 

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: ریزش مو بی خوابی ریزش مو ریزش مو بی خوابی کم خوابی سلامت مو سیستم ایمنی بی خوابی ریزش مو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۳۲۱۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نظربازی با اصفهانِ اردیبهشتی

ایسنا/اصفهان نویسندۀ سفرنامۀ «در کلمات هم می‌شود سفر کرد» داستان‌نویس و فیلمسازی است که از زیبایی‌های اصفهان در روایت سفرش به این شهر در هنگامۀ پاییز می‌گوید، اما حتی در این سفر پاییزی نیز خاطرۀ شیرین سفرهای اردیبهشتی‌اش به نصف‌جهان را به یاد می‌آورَد.

آدم باید خیلی بی‌ذوق باشد که به اصفهان سفر کند، در دل طبیعت و باغات آن غرقه شود، میان معماری نابش از این سو به آن سو برود و تاریک‌روشنِ ادبیات و تاریخ این دیار را تجسم کند، اما شوری در وجودش هویدا نشود! در وجود این شهر شوریده همواره رازها و استعاره‌هایی پنهان بوده است که شاید با دیدگان به نظر نیایند، اما حس می‌شوند، سرها را پرشور و دل‌ها را حیران می‌کنند. آن‌هم نه به وقتی که شهر در بی‌نقص‌ترین روزگار خود به سر می‌برد، بلکه در همین زمانۀ ما که مسافران، زاینده‌رود را کم‌آب یا بی‌آب می‌بینند، بی‌غش‌ترین آثار معماری را زخمی و بی‌رمق در اسارت داربست‌ها دیدار می‌کنند و در خیابان‌ها یا کوچه‌های شهر هزاران چاله‌چوله‌ و نازیبندگی‌ خودنمایی می‌کند، باز هم دیدن اصفهان آدمی را به هیجان می‌آورد و هم‌زمان آرامشی دلنشین به او می‌بخشد.

نمونۀ آن را باید در سفرنامۀ نه‌چندان معروف اصغر عبداللّهی از اهالی قلم کم‌نظیر جنوب ایرانمان، یعنی آبادان گرم و صمیمی یافت. عبداللّهی در همین روزگار ما به اصفهان می‌آید و در خاطرات سفرش موسوم به «در کلمات هم می‌شود سفر کرد» پا به این شهر می‌گذارد. او نیز برخی کم‌وکاستی‌های شهر اصفهان به چشمش می‌آید و آزارش می‌دهد، اما از یادداشتش به نصف جهان معلوم است که خیالش به پرواز درآمده و اشتیاقی یافته که بازتابش در قلم او یافتنی است.

گل‌چینان گل‌چینان به سمت چهارباغ

اصغر عبداللّهی، داستان‌نویس و فیلم‌ساز، در این سفر که روایتش را به قلم می‌آورد، هنگامۀ پاییز است و از زیبایی‌های اصفهان در این موسم فراوان می‌گوید. اما او بارها به اصفهان پا گذاشته و چهار فصل آن را دیده است، و حتی در این سفر پاییزی نیز خاطرۀ شیرین سفرهای اردیبهشتی‌اش به نصف جهان را در یاد دارد و می‌گوید:

«اصفهان شهری نیست که در یک نظر و یک سفر کشف شود. اگر به‌دلخواه مسافر اصفهانی، اردیبهشت هم ماه خوبی است برای نظربازی با شهری که پُر از تکه‌های کوچک نقاشی‌های لاجوردی و فیروزه‌ای است. هم آفتاب دارد، هم نم‌نم باران و نرمه‌بادی که از روی میوه‌های خوش‌طعم درختان کویری گذر کرده است.»

عبداللّهی از نویسندگان قدر و آگاه به ادبیات، تاریخ و فرهنگ ایران‌زمین است. همین مسئله نیز بر منحصربه‌فردشدن داستان سفرش به اصفهان تأثیری مهم گذاشته است. او سفرنامه‌ای دارد که مثل اصفهان جان و روحی در آن می‌توان یافت. عبداللّهی در این گزارش سفرش به زیبایی از قدرت خیال و تخیل نویسندگی خود بهره می‌برد و غالباً در دیدار با جای‌جای شهر به یاد اثری مکتوب در ادبیات یا تاریخ می‌افتد و به زیبایی با اصفهان کنونی پیوند می‌دهد که شاید از پس خاطر و نوشتار هرکسی بر نیاید.

این داستان‌نویس در همان ابتدای کار از خواننده‌اش می‌خواهد که پیش از هر جاذبه‌ای به دیدار چهارباغ برود: «سلانه‌سلانه یا به قول قجرها گل‌چینان گل‌چینان برو به به سمت چهارباغ» وقتی به چهارباغ می‌رسد، هم‌زمان با دیدن این خیابان شگفت‌انگیز یادش به داستان‌نویسان نامدار اصفهان می‌افتد. و می‌گوید در چهارباغ باید با داستان‌نویس اصفهانی، علی خدایی، قدم زد.

فقط خدایی نیست. این آبادانی وقتی در اصفهان درختان و گل‌ها را در جای‌جای شهر می‌بیند و وقتی آواز پرندگان چون آهنگی دلنواز به دلش می‌نشیند، یاد نویسندۀ فرانسوی، آندره مالرو می‌افتد؛ رمان‌نویسی که رُستنی‌های نصف جهان سرمتش و به‌گفتۀ عبداللّهی در گوشه‌ای از خاطراتش چنین به آن‌ها اشاره می‌کند: «گل ابریشم سرخ و گل‌های کاغذی افشان و سه گل ارغوانی بر یک درخت انار در حیاطی [...].»

 بعد به یادمان می‌آورد که مالرو، مالرویی که تمام دنیا را زیرپا گذاشته بود، حساب سه شهر اصفهان و ونیز و فلورانس را از همۀ دنیا جدا می‌کرد، چون هیچ شهر دیگری به پای زیبایی و شکوه و شیدایی این سه نمی‌رسد. گشت‌وگذار در اصفهان، نویسندگان یا کتاب‌های ادبی بسیار دیگری را به خاطرش می‌رود. «صادق‌ممقلی؛ شرلوک هلمس ایران یا داروغۀ اصفهان» اثر کاظم مستعان‌السلطان و «ده قزلباش» اثر حسین مسرور سخنیار اصفهانی از آن جمله‌اند.

آدم‌هایی دیدم که دیگر زنده نیستند

عبداللّهی با قدم‌زدن و گشتن در اصفهان به‌جز ادبیات، تاریخ را هم پوینده و جاندار در برابر دیدگانش می‌بیند. وقتی در عمارت چهلستون است، ظل‌السطان، شازده قجری و حاکم اصفهان را می‌بیند که چطور دست‌به‌کمر دستور می‌دهد تا آدم‌هایش نقاشی‌های این بنای باشکوه را و گچ‌بری‌های ظریفش را با هرچه که به دستشان می‌آید، تخریب کنند.

بعد در غیاب این شازده قجری پا به اندرونی معروفش می‌گذارد! همان جا که حالا موزۀ هنرهای تزئینی و معاصر شهرمان شده است و تاریخ خودش را دارد، همان جا که قرن‌های درازی به رکیب‌خانه شهره بود. در اندورنی، عبداللّهی ویلفرد اسپاروی اهل انگلستان، معلم سرخانۀ بچه‌های ظل‌السطان را می‌بیند. او در دل این موزه، همان لحظه‌ای از تاریخ اصفهان را به چشم  می‌بیند که اسپاروی با خانوادۀ ظل‌السطان به‌صورت گروهی نمایشنامۀ «توفان» شکسپیر را اجرا می‌کنند، گویی که خیلی از این نمایش نمی‌گذرد و دیوارهای عمارت هنوز آن را به یاد دارند. بعد فرزندان حاکم اصفهان یا نوه‌های ناصرالدین‌شاه دور هم با معلمشان داستانی از ادگار آلن پو می‌خوانند.

 و همۀ این‌ها را عبداللّهی می‌بیند! درگذشتگان بسیاری در یادش جان می‌گیرند. حتی ناصرخسرو و شاردن و گوبینو و ده‌ها نفر دیگر را می‌بیند که هنوز ردشان در اصفهان پیدا می‌شود؛ همان‌طور که در دل هر بنای تاریخی و کوچه و خیابان و منظرۀ شهر آیندۀ این دیار را هم به تماشا می‌نشیند.

او این آینده را در عکس‌ها می‌بیند، مثلاً جایی که از دانشجویان دانشکدۀ هنر اصفهان می‌نویسد: «برو به عمارت پُرنقش و نگار و به سقف نگاه کن و به یاد بیاور که تصویری از تو در تعداد زیادی از این عکس‌های دانشجویان احتمالاً دانشکدۀ معماری حالیه که در غیبت شازده در عمارت توحیدخانه مستقر هستند خواهد بود. آن‌ها تو را به یاد نمی‌آورند، تو هم آن‌ها را فراموش خواهی کرد اما در این عکس‌های دیجیتال باقی خواهی ماند.»

بعد در جایی دیگر دوباره از عکاسی مردم اصفهان و مسافرانش و از عکس‌هایی که عمرشان بیش‌تر از آدم‌هاست برایمان تعریف می‌کند؛ همان عکس‌هایی که وقتی عبداللّهی به آن‌ها خیره می‌شود، احساساتش را درباره‌شان این‌گونه نشان می‌دهد: «آدم‌هایی دیدم که دیگر زنده نیستند. و غم ملایم خودخواسته‌ای در من مِهِ‌ متراکم می‌شود.»

مرجع:

عبداللّهی، اصغر (۱۴۰۰)، «در کلمات هم می‌شود سفر کرد»، تهران: چشمه.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تاثیرات شگفت انگیز مصرف روزانه پیاز
  • چهار معیار سلامتی مهم در ساعت‌های هوشمند
  • عادت‌های رایج که مغزتان را نابود می‌کند
  • شیرجه در سرسبزی طبیعت با سفر به این مکان‌ها
  • آیا عمل بینی واقعا به افزایش اعتماد به نفس کمک می‌کند؟
  • نظربازی با اصفهانِ اردیبهشتی
  • (ویدئو) اصول درمانی طب سنتی برای زیبایی پوست
  • عکس هوایی از آخرین بازمانده‌؛ چه خوابی برای شش مرکز تهران دیده‌اند؟
  • اصول درمانی طب سنتی برای زیبایی پوست
  • از خورشید فرار نکنید/ ۴ فایده نور طبیعی که نمی‌دانستید