Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-05-06@01:47:01 GMT

درمان بی خوابی قرص خواب نیست

تاریخ انتشار: ۱۲ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۸۲۹۷۵۰

درمان بی خوابی قرص خواب نیست

متخصص مغز و اعصاب گفت: درمان بی خوابی قرص خواب نیست قرص خواب زمانی تجویز می شود که عامل کوتاه مدتی منجر به بی خوابی شده باشد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان دکتر حمید برزگر شنبه شب (11 مرداد) در برنامه مجازی مطب در خانه؛ در پاسخ به سوال زنی مبنی بر علّت لرزش دست و اینکه با انجام آزمایش مشخص شد که تیروئید ندارد؛ گفت: بیماری هایی که باعث لرزش دست می شود طیف وسیعی دارد  معمولاً اگر لرزش دست در حالت عادی وجود نداشته باشد و با حالت استرس، ایجاد یا تشدید شود علّت آن، رعشه اولیه است و معمولاً زمینه ارثی دارد و در صورتی که شدید شود با دارو می توان آن را کنترل کرد؛ برای تشخیص بهتر باید به پزشک مغز و اعصاب مراجعه تا معاینات لرزش دست انجام و درمان دارویی شروع شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

 

متخصص مغز و اعصاب در پاسخ به سوال مردی که پرسید 3 سال پیش ام آر آی انجام دادم که گفتند دچار دیسک هستم آن هم از نوع عصبی، نیاز به عمل جراحی نیست همچنین گوشم چند وقتی است صدا می دهد خیلی اذیّت می شوم، چه پیشنهادی برای دیسک و گوش درد دارید؟ بیان کرد: در رابطه با دیسکوپاتی ( بیرون زدگی دیسک) با توجه به علائم و معاینات ، پزشک انجام ام آر آی تجویز می کند و بعد از انجام این آزمایش تشخیص می دهد که عمل جراحی شوید یا خیر؛ در صورتی نیاز به عمل جراحی نباشد یک سری حرکات اصلاحی ورزشی که باعث تقویت عضلات ستون فقرات می شود تجویز و موجب می شود دیسکی که بیرون زده به جای اول خود برگردد.

 

 

وی افزود: در این حین نشست و برخاست ها باید روی مبل انجام شود، از دستشویی فرنگی استفاده کنید و جسم سنگین از روی زمین بلند نکنید؛ در مورد گوش دردتان هم باید به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کنید در صورتی که مشکلی نداشته باشید باید به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید امکان دارد  به علّت عبور شریان های پشت گوش باشد که مشکل خاصی نیست و یا اینکه به دلیل سردردهایی است که با دارو درمان می شوید.

 

 

دکتر برزگر در پاسخ به سوال شخصی که گفت دختری 3 ساله و نیم دارم که ناخن می جود، می ترسم ناراحتی اعصاب داشته باشد چه درمانی پیشنهاد می دهید؟ تصریح کرد: ناخن جویدن در بچه ها شایع است که با افزایش سن این حالت برطرف می شود اگر این حالت در سنین بالا تکرار شود با مراجعه به متخصصین روان درمان، یک سری داروها تجویز می شود که به درمان فرزندتان کمک می کند.

 

 

دکتر برزگر  به سوال خانم 54 ساله ای که پرسید مدتی است سرم به شدت تحت فشار است و گاهی اوقات آن قدر احساس سبکی دارم که غش می کنم، بعضی اوقات هم در حال خواب تمام بدنم حتی سرم لرزش دارد علّت چیست؟ پاسخ داد: سردرد شما به علّت دیسکوپاتی یا همان آرتروز گردنی است یک سری اعصاب از ناحیه ستون فقرات گردنی خارج می شوند که حس ناحیه سر را تأمین می کنند و وقتی دچار آرتروز گردنی می شوید این اعصاب تحت فشار قرار می گیرد و این حالت برای شما پیش می آید، در کل برای تشخیص سردردتان باید معاینه  شوید و شاید نیاز به عکس برداری باشد معمولاً اگر دلیل سردرد اعصاب باشد طی 2 ماه درمان دارویی می شود و اگر درمان دارویی جواب نداد آن گاه اعصاب را به صورت زیرپوستی بلاک می کنیم تا سردرد ها کنترل شود.

 

 

شخصی پرسید مادرم 77 سال سن و از لحاظ اعصاب خیلی مشکل دارد گوش مادرم سنگین است و سمعک دارد و مدام استرس و اضطراب دارد، یک ماه پیش به پزشک مراجعه کردیم که داروهای اسموپین 150، کلوپیدوگرل 75 میلی، تجویز کرد آیا این داروها جواب می دهد؟ متخصص مغز و اعصاب پاسخ داد: حتماً به پزشکی که مراجعه کردید و با شرح حال و معایناتی که از مادر شما انجام داده به این نتیجه رسیده که داروها را تجویز کند؛ در کل برای بررسی استرس، اضطراب و درمان آن باید به روانپزشک یا متخصص اعصاب مراجعه کنید و اگر علّت خاص دیگری مانند دیابت و بیماری زمینه ای وجود داشته باشد داروی کلوپیدوگرل 75 برای درمان مناسب است و دکتر شما به این نتیجه رسیده است که همین دارو را تجویز کند.

 

 

متخصص مغز و اعصاب در پاسخ به سوال فردی 34 ساله که پرسید در  28 سالگی سزارین و بعد از زایمان 6 ماه دچار فراموشی شدم الان دوباره به همان حالت فراموشی قبل برگشتم می ترسم آلزایمر داشته باشم پیشنهاد شما چیست؟ تصریح کرد: در واقع این مورد شما به دلیل دغدغه های روزمره است نه به خاطر آلزایمر، معمولاً اطمینان می دهیم که نگران نباشید؛ تقویت قوای ذهنی با مطالعه، بازی های فکری و تفکر کردن در این زمینه موثر است همچنین بیماری فشار خون باید کنترل شود و رژیم غذایی هم کم نمک و کم چربی و حاوی فیبر و سبزیجات باشد که برای پیشگیری از آلزایمر مفید است.

 

 

وی در پاسخ به سوال شخصی که پرسید دیسک مهره های 1،2،4و5 دارم انگشت کوچک و شصت پام بی حس شده و مچ هر دو پا ورم کرده، مفصل انگشتان هر دو پا خشک است آیا همه این ها به دلیل دیسک کمر است؟ بیان کرد: حالتی که ذکر کردید بخشی از آن به خاطر دیسکوپاتی است و یک سری هم به خاطر آرتروز مفاصل است که باید به متخصص  ارتوپدی مراجعه کنید.

 

 

دکتر برزگر در پاسخ به شخصی که پرسید 36 سال سن و دارای 3 فرزند هستم، خیلی فکر می کنم، از استرس کرونا نمی دانم چه کنم به حدی دچار استرس می شوم که با فرزندانم با عصبانیت رفتار می کنم شب ها تا ساعت 3 خواب نمی روم اگر قرص خواب مصرف کنم عوارض ندارد؟ گفت: درمان بی خوابی قرص خواب نیست؛ قرص خواب زمانی تجویز می شود که عامل کوتاه مدتی منجر به بی خوابی شده باشد، وقتی شما عامل استرس زا دارید بهترین کار رفع عوامل استرس زا است در واقع با درمان و کنترل استرس خواب شما به حالت نرمال بر می گردد.

 

 

وی ادامه داد: نکته دیگری هم هست که یک سری کارهایی قبل از خواب در طول روز باید انجام دهیم که به آن بهداشت خواب می گوئیم که 16 مورد است، برخی از این موارد شامل ورزش نکردن قبل از خواب، داشتن اتاق خواب مناسب، قرارندادن گوشی موبایل بالا سر، تاریکی مناسب و کنترل سر و صدا است که با رعایت این نکات، بهداشت خواب تنظیم می شود و تأکید دارم که درمان بی خوابی قرص خواب نیست.

 

 

خانم 37 ساله ای هم پرسید یک سال است که طرف راست سر و چشم راستم درد می گیرد به شدّتی که پزشک تشخیص میگرن داده است چه راهی برای درمان وجود دارد؟ دکتر برزگر پاسخ داد: احتمالاً تشخیص درستی داده شده، این نکته را هم در نظر بگیرید که اگر در طی ماه بیش از 4 تا 5 مرتبه سردرد می شوید و این سردردها شما را دچار اختلال در کار روزانه می کند باید داروی پیشگیری از میگرن را استفاده کنید، دوره 6 تا 9 ماهه دارویی متناسب با وضعیت جسمانی شما، نوع سردرد و ... دارو را تجویز می کنند.

 

 

 

وی ادامه داد: این نکته را هم در نظر بگیرید که درمان میگرن اگر زیاد باشد؛ مُسَکِن نیست؛ بیشتر از 5 تا 6 نوبت مسکن برای میگرن برای بیمار طی یک ماه تجویز نمی کنیم چون مصرف زیاد مسکن خود باعث سردرد وابسته به مسکن می شود و میگرن ساده را به میگرن پیچیده تبدیل می کند علاوه بر آن ممکن است مصرف مسکن ها اثر سوئی بر روی دستگاه گوارش، کلیه و کبد بگذارد.

 

 

پایان پیام/605

منبع: شبستان

کلیدواژه: بی خوابی درمان کرمان متخصص مغز و اعصاب پاسخ به سوال مراجعه کنید دکتر برزگر لرزش دست یک سری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۲۹۷۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجویز داروی خارج از فهرست کشوری ممنوع است

به گزارش خبرگزاری مهر، روابط عمومی سازمان غذا و دارو در پاسخ به برخی گلایه‌های فضای مجازی از عدم دسترسی به تعدادی از داروها با اشاره به تک نسخه‌ای یا مسافرتی بودن آنها اعلام کرد: سازمان غذا و دارو صرفاً مکلف به تأمین داروهای موجود در فهرست رسمی کشور است.

بر اساس بند پ ماده ۷۲ قانون برنامه ششم توسعه، تجویز داروی خارج از فهرست دارویی توسط پزشکان ممنوع است.

روابط عمومی سازمان غذا و دارو علت تمایل برخی بیماران برای مصرف داروهای خارجی در حالی که که نمونه داخلی آن با قیمت مناسب‌تر وجود دارد، گفت: این موضوعی فرهنگی است که بخشی از آن به پزشکان هنگام گفت‌وگو با بیماران مرتبط می‌شود که بعضاً بر کیفیت نمونه خارجی تاکید بیشتری دارند و بخشی دیگر به خاطر تصورات غلطی است که در جامعه نسبت به محصول داخلی وجود دارد.

بنابراین گزارش روابط عمومی سازمان غذا و دارو از چهره‌های مطرح فضای مجازی که دلسوزانه ممکن است پیگیر تهیه داروهای خارج از فهرست رسمی باشند که تجویز آنها وجاهت قانونی هم ندارد؛ خواست قبل از جمع آوری اطلاعات کامل و جامع از منابع موثق اطلاع رسانی اشتباه و گمراه کننده نداشته باشند.

کد خبر 6095520 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • تزریق سفتریاکسون فقط باید در بیمارستان انجام شود
  • لزوم پرهیز تجویز و مصرف سرپایی داروی سفتریاکسون
  • جای خانواده‌های این جانبازان در بهشت است
  • پرِگابالین چیست و چرا می‌تواند خطرناک باشد؟
  • عکس هوایی از آخرین بازمانده‌؛ چه خوابی برای شش مرکز تهران دیده‌اند؟
  • هشدار! این دارو معتادتان می‌کند
  • پرگابالین چیست و چرا می‌تواند خطرناک باشد؟
  • تجویز داروی خارج از این فهرست ممنوع است
  • تجویز داروی خارج از فهرست کشوری ممنوع است
  • برگزاری اردوی جهادی سلامت در سروستان